Avantajele pieselor de schimb originale: Bujiile

Descoperă informații interesante despre bujiile originale Volkswagen.
Bujiile Darius Motors Ploiesti

Ştiaţi că?
→  Bujiile sunt necesare pentru aprinderea unui amestec comprimat de combustibil şi aer, în interiorul camerei de combustie, la un moment bine stabilit? Dacă aprinderea are loc prea devreme sau prea târziu, aceasta poate afecta negativ performanţele şi consumul şi poate duce chiar la deteriorarea motorului.

→  Bujiile trebuie să producă, în medie, 3.500 de scântei pe minut în timp ce rezistă la schimbări de temperatură situate între 100°C şi 3.000°C şi la variaţii ale presiunii de la 0,9 la 30 bar? La un moment dat, bujiile uzate nu vor mai putea suporta aceste condiţii.

→  Temperatura din vârful izolatorului bujiei trebuie să rămână cuprinsă între 450 °C şi 850 °C? La temperaturi sub acest interval vor apărea depuneri de impurităţi, iar peste acest interval pot apărea probleme de pre-aprindere.

→  Dacă bujiile sunt ancrasate sau uzate poate apărea riscul combustiei incomplete, creşterii consumului de carburant şi al rateurilor? Combustibilul nears poate deteriora convertorul catalitic.

→  Pre-aprinderea are loc atunci când bujiile supraîncălzite aprind amestecul carburant din camerele de combustie? Datorită acestei aprinderi necontrolate, motorul poate suferi, foarte rapid, defecţiuni majore.

→  Atunci când un automobil este condus cu precădere pe distanţe scurte, sau când motorul este utilizat foarte des la capacitate maximă, intervalul de înlocuire al bujiilor este mai scurt decât în mod normal?

→  Atunci când lamele ştergătoarelor sunt deteriorate, ele lasă dâre sau o peliculă de murdărie pe parbriz şi pot scârţâi sau sări pe sticlă? Acestea sunt semne clare că ar trebui schimbate.

 

Bujiile originale Volkswagen…

...  sunt proiectate pentru fiecare tip de motor în parte şi sunt fiabile, permiţând motorului să furnizeze performanţe maxime.

...  au un grad mare de rezistenţă la coroziune şi la formarea depozitelor.

...  asigură scântei stabile şi arderea completă a amestecului combustibil, prin propagarea rapidă a flăcării.

...  au un necesar redus de curent pentru aprindere, graţie uzurii reduse a electrodului, şi o fiabilitate mai mare între intervalele de înlocuire.

...  oferă protecţie împotriva supraîncălzirii localizate şi a defecţiunilor, datorită designului complex, care ajută la disiparea căldurii.

...  oferă performanţe constante şi confort la condus, pe tot intervalul de turaţie al motorului, asigurând astfel un răspuns precis al propulsorului.

...  reduc consumul de carburant şi în consecinţă, emisiile, graţie poziţionării exacte a scânteii în interiorul camerei de ardere. 

...  sunt foarte fiabile şi, deci, economice. În funcţie de tipul bujiei pot fi utilizate chiar şi până la 60.000 de kilometri.