DARIUS Motors Ploiesti Noutati

Sunteti in cautarea masinii ideale? Cu Volkswagen, ati ajuns la locul potrivit. Rezervati-va cat mai repede unul din noile autovehicule disponibile sau configurati-va modelul dorit, asa cum vi l-ati imaginat.

  1. Noutati
  2. Noul Golf. Flashback: Golf Mk 5 - Maturizarea
23.10.2019
STIRI DE LA VOLKSWAGEN

Noul Golf. Flashback: Golf Mk 5 - Maturizarea

Mk 5 a fost generația de Golfuri care a oferit confort, calitate și dinamică superioare multor competitori din clasa superioară de autovehicule de dimensiuni medii. Ridigitatea torsională a Golfurilor a crescut cu 35% odată cu debutul modelului Mk 5, datorită stabilității oferite de sudarea cu laser a caroseriei. A fost, de asemenea, pentru prima dată când Golful a fost disponibil cu airbaguri laterale în spate (dotare opțională) care, în combinație cu cele aflate pe echiparea standard (frontale, laterale-față, pentru protecția capului), cumulau opt unități de acest tip..

Noul Golf

Golf Mk 5 a bifat la superlativ aspecte ce țin de confort și dinamică datorită noii suspensii spate fourlink, noii cutii de viteze în șapte trepte DSG, farurilor bi-xenon, senzorului de ploaie, trapei panoramice glisante, dar mai ales debutului primului motor turbo pe benzină cu injecție directă (de pe Golf GTI) și primului motor twin turbo (TSI, 2006). De asemenea, datorită noilor variante de caroserii, gama Golf a devenit revelantă pentru o plajă mai mare de șoferi. Golf Plus și-a făcut debutul în 2006, apoi modelul CrossGolf (un upgrade al modelului Variant) și Golf BlueMotion au intrat pe piață în 2007, acesta din urmă stabilind un nou reper al consumului mediu, de doar 4,5 l/100 km. Luna martie a anului 2007 a adus o nouă bornă importantă în viața modelulului Golf, datorită celor 25 de milioane de unități fabricate de la debutul seriei, din 1974. În 2008, la momentul introducerii următorului Golf, Mk 6-le, au fost produse 3,4 milioane de Golfuri Mk 5.

 

 Cifre de referință pentru Golf Mk 5:

 

2003: Sudură în laser pentru portiere, șasiu, acoperiș, panouri uși laterale

2003: Punte spate multi link

2003: Direcție electromecanică

2004: Reîntoarcerea GTI-ului cu motor turbo (147 kW/200 PS)

2006: GT, twin turbo cu injecție directă pe benzină

2006: Debutul Golf Plus

2007: Debutul CrossGolf și noul Golf Variant

2007: O nouă bornă - 25 de milioane de Golfuri fabricate din 1974

2008: Scoaterea de pe piață după 3,4 milioane de unități produse

Inregistrare newsletter

In Newsletter-ul nostru primiti regulat informatii privind produsele noastre precum si o selectie de oferte exclusive!

Datele introduse nu sunt valide. Va rugam sa incercati inca o data.

Va rugam sa selectati un mod de adresare

A intervenit o problema la abonarea la newsletter. Va rugam sa incercati inca o data mai tarziu.

checkbox_default

Va multumim!

Abonarea la newsletter a fost efectuata cu success.

Veti primi un e-mail care contine un link de confirmare. Va rugam sa confirmati accesand acest link, pentru a putea fi incheiata inregistrarea dumneavoastra.